In 1859 werd het huis gebouwd door mr. J.H. Loopuyt en zijn vrouw Jkvr. Maria Elisabeth Meyer, advocaat te Oosterbeek. Zij gaan in 1880 op het huis De Dreijen wonen en verkopen de villa met omliggend park aan Jacobus Lebret (1819-1906).
Deze oud-hoogleraar waterbouwkunde aan de Polytechnische School te Delft was gehuwd met Amelia Caland een zuster van de ontwerper van de Nieuwe Waterweg Pieter Caland, die na zijn pensioen nog enige jaren in Wageningen woonde in de aan de Generaal Foulkesweg (toen Rijksstraatweg geheten) gelegen “Villa Caland”.
Zijn neef Nicolaas Marius erft van het kinderloze echtpaar Lebret de Dennenkamp. Deze bewoont het met zijn echtgenote Maria Helena Blois van Treslong tot zijn overlijden in 1924. Zijn weduwe woont er tot 1930, waarna hun zoon Nicolaas Marius er tot 1935 domicilie heeft.
Daarna wordt het eigendom van de gemeente Renkum die er na WOII haar gemeentehuis vestigt. Het huis is na de oplevering van het nieuwe gemeentehuis van Marinus Jan Granpré Molière (1883-1972) in 1966 afgebroken.
Schrijf een reactie